Zagreb Barista Showdown 2019

Zagreb Coffee Break

Prva nagrada

Put u Brazil

DRUGA NAGRADA

Što je Zagreb Barista Showdown?

Zagreb Coffee Break organizira po prvi put međunarodno natjecanje barista, Zagreb Barista Showdown. Cilj nam je okupiti najbolje bariste Europe, suprotstaviti ih pa neka ponajbolji pobijedi. Na natjecanju će suditi iskusni međunarodni suci koji su se već okušali na najvećim natjecanjima barista.

Natjecanje će se odvijati u 4 discipline:

 1. Priprema savršenog espressa
  Mislite li da imate sve što je potrebno za pripremu savršenog espressa? U ovom krugu, koristit ćete svoju odabranu kavu koju ćete trebati pripremiti te sucima dati svoje recepte i deskriptore. Suci će pogledati vaš način rada, ravnotežu i kvalitetu vašeg recepta te preciznost vaših deskriptora.
 2. Cupping
  Izazov za vaše nepce i znanje! Moći ćete kušati određeni broj kava, pripremljenih za cupping. Bit će potrebno pogoditi porijeklo, procesiranje te je li kava specijalitetna ili ne. Razmislit ćemo hoćemo li uključiti i greške u prženju!
 3. Priprema signature drinka
  Pripremite najbolje piće s potpisom i istaknite svoju odabranu kavu. Alkohol se može koristiti, ali kava bi uvijek trebala biti dominantna u okusu, bez obzira koristi li se alkohol ili ne.
 4. Priprema filter kave
  Odaberite svoju kavu i način filtriranja. Skuhajte najbolju šalicu svoje filter kave našim sucima!

Prijave

Kako biste se prijavili na natjecanje, potrebno je ispuniti prijavnicu sa svim traženim podacima. Nepotpune prijave neće se uzeti u obzir. Prijave traju do 8.5.2019. Sudionici natjecanja bit će objavljeni 15.5.2019. Maksimalan broj natjecatelja je 22.

Suci

Ovdje će biti postavljen popis sudaca koji će suditi na natjecanju

SPONZORI

MEDIJSKI PARTNERI

PARTNERI FESTIVALA