Zagreb Coffee Break
Press

Kontakt

Za sve novinarske upite vezano za Zagreb Coffee Break te za press akreditacije, obratite se na adresu irena@imperijakave.hr.

Zagreb Coffee Break

Međunarodni festival kave Zagreb Coffee Break održat će se 24. i 25. svibnja na Zagrebačkom velesajmu, u paviljonima 7 i 7A. Ovaj je festival nezaobilazno mjesto za sve ljubitelje kave koji žele isprobati okuse iz cijeloga svijeta te se žele pobliže upoznati s brojnim domaćim i inozemnim proizvođačima i distributerima kave te popratne opreme.

Uz sajamski dio, na festivalu će se održati i brojne aktivnosti kao što su degustacije i prezentacije kava, radionice, predavanja, natjecanja i cupping, odnosno profesionalno kušanje kava. Festival će također imati i bogati popratni dio, sa službenim zabavama, štandovima hrane i dječjim kutkom za igru.

Brojni izlagači i gosti iz Hrvatske i cijele Europe potvrdili su svoje sudjelovanje na festivalu, a očekuje se velik broj posjetitelja iz svih grana ugostiteljstva i turizma, kako iz Hrvatske tako i iz šire regije. Neki od sponzora su: La Marzocco, Fiorenzato, AeroPress i Clever Dripper, dok je Zagreb Coffee Break potpisao i sporazum o suradnji s još dva važna festivala u regiji, Trieste Coffee Festivalom i Ljubljana Coffee Festivalom.

Zagreb Coffee Break organizira po prvi put međunarodno natjecanje barista, Zagreb Barista Showdown, na kojem će suditi iskusni međunarodni suci koji su se već okušali na najvećim svjetskim natjecanjima barista. Natjecanje će se odvijati u 4 discipline (Priprema savršenog espressa, Cupping, Priprema signature drinka, Priprema filter kave), a prijave za natjecanje završavaju 28. travnja 2019. godine. Prva nagrada je 10.000 €, a druga putovanje u Brazil na farme kave.

Ulaznice za festival će se moći kupiti na ulazu na festival, dok će se u pretprodaji moći kupiti na nekoliko lokacija u Zagrebu i online.

Organizator festivala je Imperija kave, tvrtka specijalizirana za prodaju kave i opreme za kavu, kao i edukacije i konzultacije iz područja kave. Prvi Zagreb Coffee Break održan je u veljači 2018. godine u Muzeju Mimara te je tijekom dva dana napravljeno više od 6000 kava za posjetitelje iz 9 različitih zemalja.

SPONZORI

MEDIJSKI PARTNERI

PARTNERI FESTIVALA